Честотни регулатори VLT Midi Drive FC 280 на Danfoss съчетават гъвкавост и лекота при работа
(28.09.2017, 23:55:56)


С VLT Midi Drive FC 280, който с основание може да се разглежда като еволюция на популярния честотен регулатор VLT 2800, се достигат нови нива на производителност. С него вие печелите от икономии с широкия набор от функции, предназначени да направят инсталирането, употребата и поддръжката на АС честотния регулатор възможно най-елементарни и лесни.
Честотният регулатор VLT Midi Drive е особено подходящ за прецизно и ефективно управление на двигатели в хранително-вкусовата, подемно-транспортната и преработващата промишленост. Той осигурява мощен контрол върху производителността, функционалната безопасност, както и надеждна и гъвкава комуникация.
Честотният регулатор VLT Midi Drive FC 280 е проектиран за пълна съвместимост с VLT 2800. Неговите външни размери, конектори, кабелни дължини и конфигурируеми софтуерни инструменти позволяват лесен ретрофит с таблото на съществуващия честотен регулатор.

Освен това, честотният регулатор VLT Midi Drive FC 280 притежава и други характеристики и предимства, които го превръщат в оптимално техническо решение. Такива са компактният му дизайн, който спестява пространство в таблото, лесната и бърза инсталация и настройка, дължащи се на гъвкавия потребителски интерфейс. За VLT Midi Drive FC 280 не е необходимо да се инсталира допълнително охлаждащо оборудване или преоразмеряване на капацитета на честотния регулатор, тъй като той е проектиран да работи при 45 °C с пълно натоварване и до 55 °C с натоварване, което е по-ниско от номиналното. Новите технически възможности на VLT Midi Drive FC280 включват управление на асинхронни и синхронни електромотори, два канала за предпазна функция Safe Torque Off, както и за допълнително удобство на потребителите имаинсталирана преносима карта памет, на която се съхранява програмата на честотния регулатор. Възможността за работа с два панела за управление – цифрено-буквен и графичен, предоставя допълнителни опции за избор на потребителите.
Честотният регулатор VLT Midi Drive FC 280 не се нуждае от инсталиране на допълнителни компоненти, благодарение на интегрираните филтри на хармоници, RFI филтри, както и на високата си функционална безопасност. Той притежава интегриран активен коректор на фактора на мощността, който значително намалява хармоничното изкривяване и подобрява качеството на електрозахранването. VLT Midi Drive FC 280 намира най-добро приложение в конвейери, смесители, системи за опаковане, помпи, вентилатори и компресори.
 
С кратка видеодемонстрация на VLT Midi Drive FC 280 можете да се запознаете от следното видео!